Wednesday 22 January 2014

Garlic Shaklee : Antibiotik Semulajadi Paling Murah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Hari ini rasa tertarik nak cerita tentang bawang putih. Eh.. bukan cerita pasal bawang putih bawang merah pulak tau ! hehehe...

Bawang putih memang terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Turun temurun guna sebagai bahan masakan. Selain daripada itu, ianya digunakan sebagai ubat untuk elak penyakit berjangkit seperti selsema.

Tapi kalau bagi seulas bawang putih untuk dimakan mesti ramai yang tak sukakan. Sebab ramai yang tidak sukakan bau bawang putih tu.

Tapi jangan risau... Shaklee ada pengganti bawang putih ni iaitu Garlic.

Perbezaan Garlic Shaklee


Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas.

Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. 

Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (rosemary dan Spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita.

Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.


Manfaat Garlic Shaklee

  1. Mengandungi Spearmint - mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.
  2. Antibiotik Yang Selamat dan Semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kualt, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang Alergik - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergik, asma, selsema dan hepatitis.
  4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  5. Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Taksa, Plumbum dan Kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  7. Menurunkan Kadar Kolestrol - menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan pembekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  8. Mencegah Kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  9. Menstabilkan Glukos - menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.

Hubungi saya untuk harga istimewa dan konsultasi PERCUMA !



No comments:

Post a Comment

Sharing is Caring